Guidet tur til Nordsjælland

Denne tur tager dig til byen Hillerød for at besøge Nordeuropas største og smukkeste renæssanceslot, Frederiksborg slot, som også hedder det national historiske museum i Danmark. Et indvendigt guidet besøg i denne tidligere Kongelige bopæl for at udforske skatte af samlinger og også kapellet, hvor salver af konger plejede at finde sted. Frederiksborg slot er det sted, hvor man kan stifte bekendtskab med dansk historie – og kunsthåndværk fra 1400-tallet.

Fra Hillerød fortsætter turen gennem smukke landsbyer, landskaber og skove til kystbyen Helsingør. Her kommer vi til det nye søfartsmuseum i Danmark. En fantastisk arkitektur bygget under jorden i den tidligere tørdok på Helsingør Værft (tegnet af Bjarke Ingels). Udstillingen giver et godt indtryk af livet på havet, handel, udvikling af skibsbygning i historien. Fra havnen får vi en god udsigt til middelalderborgen, Kronborg Slot og Sverige. Fra Helsingør fortsætter vi langs kysten for at spise frokost på et af vores foretrukne steder ved havet.

Turen fortsætter herefter til det verdensberømte kunstmuseum Louisiana, som er kendt for sin store samling af international, moderne kunst skabt efter 1945 – og kendt for den unikke skulpturpark, der vender ud mod havet. Guiden vil give dig en introduktion til Louisiana, og du vil få fri tid til at nyde kollektionerne.

Hvis vi stadig har tid og energi, går turen længere sydpå langs kystvejen mod Dyrehaven, som uden tvivl den foretrukne skov af københavnske borgere. Her er mulighed for en spadseretur eller en hyggelig tur gennem skoven i hestevogn (kræver reservation).

Vi vender tilbage til byens centrum som afslutning på turen.