GUIDET VIKINGETUR TIL ROSKILDE

Vores private, guidede vikingetur tager dig til den vestlige del af København til den gamle vikingeby, Roskilde, og de omkringliggende områder.

Efter 45 minutters kørsel fra København vil det første syn være et besøg i den storslåede Roskilde Domkirke, som på grund af sin betydning og historiske arkitektur er på UNESCOs liste over kulturarv. Ingen tvivl om, at katedralen er den vigtigste kirke i Danmark; Det går tilbage til 1170’erne, som er den allerførste bygning i Danmark lavet af mursten – og 39 danske konger og dronninger er blevet begravet her.

Det næste interessante sted på denne tur er Vikingeskibsmuseet, der huser de 5 vikingeskibe, som blev fundet på bunden af Roskilde Fjord i 1950’erne. Dette museum giver den besøgende den største mulighed for at forstå Danmarks søfartshistorie bedre end noget andet sted. Vi vil tage en spadseretur på Museumsøen, og kigger på de forskellige workshops – også en tur rundt om Roskilde Havn er af interesse, da dette sted passer godt til temaet på turen.

Turen vil fortsætte til Legendernes land i byen lejre, tæt på Roskilde. Et friluftsmuseum beliggende i det smukkeste landskab, hvor man kan få et indtryk af de 10000 års Danmarkshistorie med huse og indstillinger fra stenalderen, jernalderen, Vikingetiden og fra 1600-tallet.

Oplevelser for alle sanser på 43 hektar med plads og fred, hvor man kan møde stenalderjægeren, husmanden, vikinge-købmanden og husdyr. Sandelig en “once in a lifetime” oplevelse.

Frokost, et glas mjød, en picnic i det historiske landskab kan arrangeres efter aftale.

Efter en hel dag med åbne sanser, vender vi tilbage til København.